Maak je keuze

Voorkom verrassingen gedurende het due diligence onderzoek van de koper

Een slimme ondernemer is goed voorbereid, bel 0314-369115

Waarom een due diligence onderzoek door Stolwijk vanWijk?

 • Wij bereiden jou goed voor

  Door onze jarenlange ervaring met zowel financieel due diligence, fiscaal due diligence als HR due diligence, zijn wij in staat om je goed voor te bereiden op alle mogelijke vragen

 • Pro-actief

  Wij kunnen voor jou een sell-side due diligence onderzoek uitvoeren, zodat je beter beslagen ten ijs komt in een verkoopproces en eventuele aanpassingen op voorhand al kunt doorvoeren

 • Betrouwbare rapportage

  Wij stellen een rapportage op, waarin een transparante, objectieve en betrouwbare visie op de onderneming wordt gegeven

Onze specialist(en)

< meer vragen en antwoorden over ‘due diligence onderzoek’

Welke vragen kan ik verwachten van een potentiële koper?

Het due diligence onderzoek speelt een belangrijke rol bij het in kaart brengen van alle, met een bedrijfsovername samenhangende, risico’s. De diepgang van het onderzoek wordt door de koper bepaald en is onder meer afhankelijk van de onderneming en de gemaakte afspraken. De volgende deelonderzoeken kunnen relevant zijn om uit te voeren:

Wij kunnen jou helaas geen eenduidig antwoord geven op de vraag: ‘Welke vragen kan ik verwachten van een potentiële koper?’. Dit antwoord is afhankelijk van allerlei factoren zoals het type transactie (activa/passiva of aandelentransactie), type onderneming, de afspraken in de LOI maar ook het type koper (financiële of strategische koper). Door onze jarenlange ervaring met zowel financieel due diligence (Stolwijk vanWijk), fiscaal due diligence (Stolwijk Kelderman) en HR due diligence (Vitacon Luteijn), zijn wij in staat om je goed voor te bereiden. Ongeacht de vragen die uiteindelijk gesteld worden. Daarbij kun je overwegen om – pro-actief – een sell-side due diligence uit te laten voeren.

Sell-side due diligence

Sell-side due diligence kan bijdragen aan meer vertrouwen bij de koper en zijn bereidheid om een hogere prijs te betalen. Jouw eigen medewerkers hebben mogelijk niet genoeg tijd of ervaring om de potentiële problemen te identificeren en te analyseren. Mogelijk weten zij niet welke invloed deze problemen kunnen hebben op de transactie.

Een investering in een professioneel pre-sale/sell-side due diligence leidt tot accurate en betrouwbare financiële informatie voor de koper en kan ook vroegtijdig problemen signaleren aangaande operationele, technologische en personele aangelegenheden. Het verschil, aldus, tussen een snelle, succesvolle verkoop en een langdurig en potentieel discutabel transactieproces.

Door eventuele problemen tijdig te signaleren en op te lossen, voorkom je dat jij in een defensieve onderhandelingspositie wordt gemanoeuvreerd door de koper, als deze zélf een due diligence onderzoek uitvoert, waarna problemen aan het licht komen.

Onze dienstverlening bestaat uit de volgende activiteiten:

 • uitvoeren van een sell-side due diligence
 • opstellen van een rapportage waarin een transparante, objectieve en betrouwbare visie op de onderneming wordt gegeven

Voor meer informatie over een sell-side due diligence, klik hier.

Referenties