Maak je keuze

Eindejaarsoverzicht 2016

25 okt 2016

Het einde van het jaar 2016 is al weer in zicht. We kijken terug op een jaar met positieve economische ontwikkeling hetgeen in veel branches merkbaar is. Ondernemers zijn weer positiever en meer outgoing. Dat belooft meer goed nieuws voor de komende tijd.

Ook Stolwijk van Wijk B.V. heeft de wind in de zeilen. Vele transacties kwamen tot stand en zijn onderhanden. Daarbij waren er een aantal die publiek zijn en bijzonder waren, te weten de verkoop van kinderopvang OOK in Apeldoorn aan Travers in Zwolle. Maar ook de overdracht van 5Hart Groep te Velp van vader op zoon.

Bij OOK waren we betrokken bij de informatie verschaffing, prijsbepaling, onderhandelingen en de contractvorming. Bij 5Hart waren we betrokken bij de waardering, fiscale structurering, financieringstraject en contractvorming.

We waren dit jaar bij diverse financieringstrajecten betrokken. Wagenpark financiering, financiering van een haven naast de gebruikelijke overname financieringen.

We zijn in de afronding van een aankoop van een adviesorganisatie, verkoop van een handelsbedrijf in machines, verkoop van een autobedrijf, verkoop van een machineproducent en de verkoop van enkele bouw gerelateerde bedrijven.

Ook zijn we en waren we weer betrokken bij internationale transacties. De aankoop door onze Belgische cliënt Emrol van het Nederlandse bedrijf Posthuma batterijen werd ook in 2016 met succes afgerond.

Stolwijk van Wijk B.V. is daarnaast met enige regelmaat betrokken bij de financiële ontvlechting van ondernemers die in een privé scheiding verzeild zijn geraakt. Ook dit jaar wisten we weer vastgelopen situaties vlot te trekken door creatieve financiële constructies. Uiteraard werden er in die gevallen ook aandelenwaarderingen tot stand gebracht.

Ter oriëntatie of de onderneming toe was aan verkoop hebben we dit jaar ook een tweetal vendor due diligences uitgevoerd. Bewust werken naar het juiste moment is van groot belang om tot de optimale opbrengst te komen.


Delen via Social Media