Maak je keuze

Fusie & Overname kennissessie Jong Management was een succes

04 apr 2019

Afgelopen donderdag 28 maart 2019 vond bij Stolwijk KennisNetwerk in Zevenaar een kennisbijeenkomst plaats over fusies en overnames, speciaal voor Jong Management-leden van Kring Achterhoek.

De circa 35 gasten werden o.a. geïnformeerd over de ontwikkelingen in de historische jaren, de verwachtingen voor 2019 en de ‘’do’s & don’ts’’ bij overnames.

Peter Eskes (mede-eigenaar bij Stolwijk vanWijk Waardegeneratie) wist het publiek te betrekken bij het gehele proces rondom fusies en overnames, waarbij opvallend veel gasten er gaandeweg achter kwamen dat ook zij al eens te maken hadden gehad met een fusie/overname of bedrijfsoverdracht binnen de familie. De aanwezigen – ondernemers, directeuren en managers tot 40 jaar – waren ook zeer geïnteresseerd in de strategische beweegredenen om te kiezen voor een fusie/overname. Dat een bedrijf verkoopklaar maken meerdere jaren kan duren, maar ook dat synergieën niet misbruikt mogen worden om elke koopprijs te rechtvaardigen, waren belangrijke conclusies die de gasten konden trekken uit zijn presentatie.

Als financieel specialist hoefde Peter het volledige programma niet alleen voor zijn rekening te nemen. Hij kreeg hierbij de hulp van Marjolein van Leeuwen – Partner bij JPR advocaten – en Mark Veldhuis – Manager M&A bij Kramp. Marjolein wist met haar spraakmakende anekdotes ook voor het juridische deel van fusies en overnames de interesse van de zaal te wekken. In het vervolg weten de Jong Management-leden in ieder geval de Achterhoekse betekenis van Amerikaanse termen als NDA, LOI en SPA. Mark wist met een recente overname van Kramp de vertaalslag te maken naar de praktijk. Uit zijn verhaal werd duidelijk dat het overnameproces zelf tot een goed einde brengen maar een deel is van het gehele traject en de implementatie/integratie minstens zo belangrijk is voor een succesvolle overname.

Voor de meeste gasten was het duidelijk geworden dat de kans op een succesvolle overname of fusie flink groter wordt met deskundige en ervaren adviseurs aan hun zijde. In het geval van Stolwijk vanWijk een adviseur die gaat voor de generatie van een maximale verkoopwaarde óf voor de best mogelijke aankoopdeal maar daarbij ook een persoonlijke relatie nastreeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter Eskes: +31 (0)314 369115 of p.eskes@stolwijkvanwijk.nl


Delen via Social Media