Maak je keuze

Verkoop twee industriële bedrijven in high tech

08 okt 2013

In juli heeft investeringsmaatschappij Chezz Partners BV haar deelneming in Wilting Components BV en FWL Jatec BV te Eindhoven resp. Leerdam verkocht aan een strategische partij. Chezz heeft in een beperkt aantal jaren bij Wilting een goed directieteam weten op te bouwen en het bedrijf omgevormd tot een tripple A speler in de hightech industrie.

Wilting is een internationale partner voor de industrialisatie en productie van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen, assemblages en samengestelde onderdelen. “Specialisten in Maken en Maakbaarheid”. Haar klanten zijn Europese OEM-ers die wereldwijd actief zijn zoals ASML en Etel.

Jatec is een middelgrote speler in de toelevering van bedrijven die machines bouwen t.b.v. de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie. Zij ontwerpt en assembleert machines en modulen, volledig op klantspecificatie waar nodig inclusief productie-engineering.

Stolwijk vanWijk BV was gedurende het gehele verkoopproces betrokken. Het informatiememorandum werd opgesteld, er werd onderhandeld over de koopsom van de aandelen en uiteraard over de contracten.

Succesvolle participatie

Voor ondernemers Peter Adema en Andre Jansen (de eigenaren van Chezz) was het wederom de afronding van een zeer succesvolle participatie.

Peter Adema: ‘We hebben met veel plezier met Stolwijk vanWijk BV samengewerkt. Het was een intensief project waarbij we als participatiemaatschappij de meerwaarde van onze adviseur enorm hebben gewaardeerd. Echte dealmakers!’


Delen via Social Media